Cody Brock Cody Brock Home Cody Brock Home

GRAIL – 1525 O’Brien Drive, Menlo Park

March 24, 2017

This extensive interior renovation of a 73,600 square-foot, two-story building required demolition of existing interior offices and conference rooms, voluntary structural upgrades, new MEP and HVAC systems, an upgraded fire sprinkler system, and the replacement and/or relocation of six skylights. The tenant improvement included cap sheet ceilings, architectural ductwork, suspended luminaire pendant lighting, decorative concrete finishes, and bold accent walls throughout the space. Cody|Brock completed the project in two phases.

Phase 1 featured an 18,300-square-foot first floor interior renovation, including a “Themed Community” bullpen area designed in New Orleans style with planters and vines training up the wall and a coffee/snack bar; an 8,400 square-foot bio-med lab; and an extensive data processing center to serve the entire building.

Phase 2 focused on an additional 55,300 square feet of interior space, including the remainder of the first floor and the entire second floor. This phase included relocating and renovating the front, exterior lobby entrance into an expansive two-story, atrium style lobby with a reclaimed white oak wood paneled accent wall at the reception area, as well as a steel stairwell with cable rails and matching reclaimed wood based settee, trimmed in the company’s signature color. Additional features include Moon Scraplight White Pendant Lights hung at varying levels and an epoxy-coated concrete floor. Cody|Brock built four additional “Themed Communities” with work stations, including one titled “Sportland,” which was decorated with skis, snowboards, beach towels and sand toys, a beach chair and umbrella, a four-man tent with camping equipment, and more. An “All Hands Room” features ceiling mounted projectors with multiple large screens for presentations, a full length wall café coffee/snack bar with designer tile backsplash in colors to match accent walls, an alcove of commercial beverage refrigerators, a remembrance wall created with wood blocks for displaying photos of those who have been affected by cancer, an exposed open truss ceiling with a sound absorbing acoustical fabric, and surround sound speakers. A game room encourages relaxation with a ping pong table and pin ball machine, with open access to outdoor seating in the café.

The renovation also included numerous private offices, conference rooms, and huddle rooms in a variety of sizes, each accented with brightly colored walls and clustered in groups throughout sections of the building. An additional 10,000 square-foot bio-med lab provides gowning rooms, clean rooms including an HEPA air filtration system, DNA sequencing machines, hazardous waste fume hoods, high tech freezers to hold blood samples, and computer climate controlled walk-in refrigerators and freezers. A warehouse/storage/shipping and receiving area was created at the back of the building.

 

 

HOME | PROJECTS | ABOUT US | CLIENT LIST | NEWS | CONTACT US | EMPLOYMENT | SUBCONTRACTORS

© 2015 Cody|Brock, Inc. All rights reserved. Photos courtesy of Ian Coleman, Bruce DaMonte, Kirby Kish and others.